Pageviews


★ teman SEJATI ♥

Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers

Thursday, 28 March 2013

Epal's Enve.

Pernah terfikir macammana susah utk utk menghasil
sesuatu produk seperti kertas mahupun plastik.
Dan akhirnya sesuatu itu kita buang dengan sewenang2nya.
Aisshh... kertas umpamanya,
memerlukan pokok utk ditebang bagi menghasilkannya.
So, Why not kita kitar semula.
Buat mereka2 yg gemar utk lakukan something yg different.
Plus, kita dapat kitar semula
and reduce kertas yang terbuang.
Disamping mengurangkan pembaziran.
Justeru,
Hasil tangan nie saya namakan :

Epal's Enve.
(oleh sebab bahan utama yang diperlukan adalah sekeping envelope terpakai)



first. Sampul comel.



misalannya sampul kecik nie. 
1)ambik mana2 sampul surat terpakai, kerat
dua jika saiznya besar, paper color, wrapper bercorak
dan sticker.
2)beberapa peralatan yang diperlukan seperti gunting,gam dan sebagainya.
3)dan mulakan utk decorate sampul terpakai anda mengikut
kreativiti.



Ok. Done. Ini utk birthday kawan saya. Xperlu beli kad as you can make
by ur own. selalunya kwn2 xkan buang hand made gift, 
sbb produk mcm nie xda kat market. :)

2nd. Bookmark from envelope.
Very simple. and I fall in love to do this. 

1) envelope. tak kisah color ape dan saiznya.
2) buat corak disetiap bucu.
3)Gunting.
4)Decorate mengikut suke2 anda.
Tampal2 pun buley.

Then, ini lah hasilnya. :)




corak-corak tue saya ambik dari wrapper.
dan camna nak guna,
selitkan ja macam nie.


Kalau nak lebih kreatif, 
create by ur own. :)


buley guna gunting pelbagai corak.


or just buat bentuk hati <3



Buley jugak, tampal sticker cam ini.


 Sangat banyak ilham. I love to do this.


The Bunny :)love this One.



Monster.

That's all. Have a try :) Goodluck.




2 comments:

tenku butang said...

the Bunny 2 cumey sgt!

hai.. done follow sini, jom follow me back.. =)
http://tengkubutang.blogspot.com/2013/04/nak-gelak-ke-nak-kesian-wordless.html

tenku butang said...

kreatif lea adik ni!

There was an error in this gadget
There was an error in this gadget